OHK Jihlava

OHK Jihlava
Okresní hospodářská komora Jihlava
podatelna@hkjihlava.cz | +420 567 309 320 | Benešova 1256/13 | 586 01 Jihlava

Perfektní bouře na obzoru: (Český) byznys v moři nejistoty

14. 6. 2022

Globální výroba a obchod se (z)mění. Válka na Ukrajině, která připomněla zneužitelnost přeshraničních vazeb všeho druhu, tento proces jen urychlí. Na jeho konci nejspíš bude více lokální výroby, diverzifikace a odolnosti, což se přinejmenším na přechodnou dobu promítne do vyšších cen. Společně s tím pak probíhající přepólování mezinárodních toků přispěje k chaotické metamorfóze zavedených hospodářských a hospodářsko-politických pořádků. Co konkrétně to znamená pro Česko a jeho ekonomiku? A jaké výzvy a příležitosti z toho plynou pro domácí firmy?

 

 

Právě o tom budou diskutovat generální ředitelka Svazu průmyslu a dopravy Dagmar Kuchtová, politický geograf FSV Univerzity Karlovy Michael Romancov a finanční ředitel EGAP & poradce premiéra Fialy David Havlíček. Debata volně naváže na květnový “český Davos” – čtvrté ekonomické fórum v Kostelci nad Orlicí. Podrobnosti a informace o Kostelci i dalších chystaných akcích najdete na stránce poradenské společnosti Alternative Perspectives, provozovatele platformy Alter Eko www.alternativeperspectives.info.

 

Expertní debatu AlterEko Perfektní bouře na obzoru: (Český) byznys v moři nejistoty sledujte živě v pondělí 13. června od 16.30 ZDE.

 

Zdroj: Komoraplus.cz