OHK Jihlava

OHK Jihlava
Okresní hospodářská komora Jihlava
podatelna@hkjihlava.cz | +420 567 309 320 | Benešova 1256/13 | 586 01 Jihlava

Tým z okresu Jihlava vítězem T-profi

22. 3. 2023

Krajská hospodářská komora Kraje Vysočina ve spolupráci s Hospodářskou komorou České republiky zorganizovala dne 16. března 2023 v prostorách Ekotechnického centra Alternátor v Třebíči krajské kolo odborné soutěže „T-PROFI – TALENTY PRO FIRMY“.

Jedním z hlavních cílů soutěže je přilákat děti k technickému vzdělávání, aktivně podpořit polytechnickou výuku, posílit kvalitu odborné přípravy a propagovat příklady dobré praxe – spolupráci zaměstnavatelů se středními a základními školami.

Úkolem pěti soutěžních týmů (družstva složená ze tří žáků 5. třídy základní školy, tří žáků 2. ročníku střední školy a kapitána družstva, kterým je zástupce firmy) bylo sestrojení funkčního modelu zkušební komory tlakového systému ze stavebnice Merkur.

Porota kromě dodržení časového limitu a splnění podmínky funkčnosti modelu hodnotila také přesnost sestrojení, soulad s projektovou dokumentací  a další kritéria.

Se zadáním si v letošním roce nejlépe poradil tým z okresu Jihlava vedený kapitánem ze společnosti Bosch Powertrain s. r. o. , složený z žáků Střední školy průmyslové, technické a automobilní a Základní školy Velký Beranov. Členové vítězného týmu získali sady šroubováků věnované společností Wera Werk s. r. o. a také postup do národního kola, které se bude konat ve druhé polovině června v Praze.

Ani ostatní týmy neodešly s prázdnou – všichni účastníci krajského kola obdrželi diplomy a mini bluetooth reproduktory.

Děkujeme soutěžním týmům za účast a věříme, že si všichni účastníci společný soutěžní den užili.

Pořadí soutěžních týmů:

1.      Bosch Powertrain s. r. o.; Střední škola průmyslová, technická a automobilní Jihlava; Základní škola a mateřská škola Velký Beranov, okres Jihlava, příspěvková organizace

2.      B:TECH, a. s.;VOŠ, OA a SOUT Chotěboř; Základní škola Chotěboř, Buttulova

3.      ALFA IN a. s.; Střední průmyslová škola Třebíč; Základní škola Třebíč, Benešova 585

4.      Compas robotika, s. r. o.; VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou; Základní škola Žďár nad Sázavou, Švermova 4

5.      CONTEG, spol. s r. o.; Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Pelhřimov; Základní škola Pelhřimov, Komenského 1465, příspěvková organizace

Krajské kolo soutěže T-Profi bylo finančně podpořeno Krajem Vysočina.